/ FOTO MEDIABIOR
28/11/2023 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi

Izrael i Hamas su oslobodile tri grupe zarobljenika otkada su postigli sporazum o prekidu vatre, podsjetio je Vang na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Pekingu

 Kina pozdravlja sve napore koji su uloženi u ostvarenje prekida vatre i ublažavanje tenzija u Gazi, izjavio je juče portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin kada je prokomentarisao sukob između Palestine i Izraela.

Izrael i Hamas su oslobodile tri grupe zarobljenika otkada su postigli sporazum o prekidu vatre, podsjetio je Vang na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Pekingu.

- Treba da se ohrabruju svi koraci ka miru, bez obzira koliko su oni mali. Treba da se na sve moguće načine zaštite civili, bez obzira koliko je taj zadatak težak- rekao je portparol.

Napomenuvši da su sukobi između Palestine i Izraela trajali više od 50 dana, što je dovelo do ogromnih žrtava i ozbiljne humanitarne krize, Vang je ukazao da nasilje ne može donijeti pravu bezbjednost, dok upotreba sile ne može donijeti trajni mir, prenosi Mediabiro.

Vang je izjavio da Kina pozdravlja sve napore koji pomažu u postizanju prekida vatre i deeskalaciji situacije.

On je pozvao sukobljene strane da s ozbiljnošću sprovede Rezoluciju 2712 Savjeta bezbednosti UN-a i rezoluciju koju je usvojila Generalna skupština UN-a na njenoj vanrednoj sesiji, da zajedno i efikasno sprovode privremeni sporazum o prekidu vatre i da stvore mogućnosti za njegovo produžavanje, kako bi ostvarile istinski i trajni prekid vatre.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KINAGAZATENZIJE
23. februar 2024 10:45