/ - FOTO: MEDIABRIO
16/05/2024 u 09:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kineski premijer se sastao sa delegacijom iz Velike Britanije

Kina će dalje povećati pristup tržištu i jačati obezbjeđenje usluge za strana ulaganja, izjavio je juče kineski premijer Li Ćijang tokom susreta sa delegacijom kinesko-britanskog poslovnog savjeta (CBBC) pod vodstvom predsjednika tog savjeta Šerarda Koper-Kolsa (Sherard Cowper-Coles).

Li je čestitao CBBC-u 70. godišnjicu i izrazio zahvalnost toj organizaciji na obećanju o unaprjeđenju kinesko-britanskih odnosa, istorijskoj ulozi probijanja leda za bilateralne odnose, kao i na ulozi mosta za komunikaciju i dijalog dviju zemalja, prenosi Mediabrio.

Kina poklanja veliku pažnju odnosima sa Velikom Britanijom. Kina želi da sa Velikom Britanijom jača dijalog, produbi saradnju, međusobno poštuje osnovne interese i zabrinutosti, kao i da zadržava stabilan razvoj odnosa na pravilnom putu, rekao je Li.

Li je ukazao da Kina želi da jača ekonomsku i trgovinsku komunikaciju sa Velikom Britanijom, podijeli prilike razvoja, poveća saradnju u oblastima finansije, nove energije, biomedicine i digitalne ekonomije, kao i da pokrene veću trostranu saradnju u okviru inicijative Pojasa i puta.

Koper-Kols je tom prilikom izjavio da CBBC podržava reforme i otvaranje i visokokvalitetni razvoj Kine. Ova organizacija želi da dalje igra ulogu mosta, i da daje pozitivan doprinos razvoju britansko-kineskih odnosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 05:11