Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
09/04/2024 u 20:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najmanje po 10 godina zatvora za roditelje dječaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi u SAD

Roditelji dječaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi u američkoj saveznoj državi Mičigen osuđeni su danas na najmanje po 10 godina zatvora zbog toga što nisu preduzeli korake koji su mogli da spriječe ubistvo četvoro đaka 2021. godine.

Dženifer i Džejms Krambli prvi su roditelji osuđeni za masovno ubistvo u školi u SAD.

Oni su ranije proglašeni krivim za ubistvo iz nehata na odvojenim suđenjima u februaru i martu tokom kojih su tužioci ponudili dokaze o neobezbijeđenom pištolju u kući i njihovoj nezainteresovanosti za mentalno zdravlje sina tinejdžera.

Osuđeni su na kaznu od deset do 15 godina zatvora za ubistvo iz nehata.

- Ove presude potvrđuju ponovljene akcije, ili nedostatke akcija, koje su mogle da zaustave prijeteću katastrofu - rekla je sudija suda u Pontijaku u saveznoj državi Mičigen i osudila ih na istu kaznu od deset do 15 godina zatvora, manje dvije i po godine koje su već odslužili u pritvoru.

Pucnjava u Luistonu 36. masovno ubistvo u SAD od početka godine

Njihov sin Itan Krambli nacrtao je mračne slike pištolja, metka i ranjenog čovjeka na zadatku iz matematike uz napisane očajničke fraze o tome kao ne zna zašto živi. Osoblje u srednjoj školi Oksford pozvalo je roditelje tog dana da im pokažu te zabrninjavajuće crteže i bili su iznenađeni da ga roditelji nisu poveli sa sobom poslije tog razgovora, već ga ostavili u školi. Osoblje nije zahtijevalo da ga odmah povedu kući.

On je kasnije istog dana 30. novembra 2021. tada 15-ogodišnjak izvukao pištolj iz svog ranca, koji se niko ranije nije sjetio da provjeri, i počeo da puca u školi. Ubio je četvoro drugara i ranio sedam osoba.

Itan koji sad ima 17 godina služi doživotnu kaznu zatvora za ubistvo i druga krivična djela.

Roditelji đaka ubijenih u školi u američkoj saveznoj državi Mičigen tražili su od sudije da osudi Itanove roditelje na najmanje 10 godina zatvora, osuđujući ih kao osobe koje su neuspjele i čije samoljublje je dovelo do četvoro mrtvih i tragedije u zajednici.

Džejms Krambli (47) i Dženifer Krambli (46) imali su prije ovog izricanja presude odvojena suđenja u sudu u Okrugu Oklahoma sjeverno od Detroita u saveznoj državi Mičigen.

Oboje roditelja su već proveli gotovo dvije i po godine u zatvoru od kada su uhapšeni poslije ubistva koje je izvršio njihov sin, pošto nisu mogli da polože kauciju od po 500.000 dolara da budu pušteni na slobodu dok traje suđenje.

Osnovana radna grupa za memorijal djeci ubijenoj u školi u Beogradu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 01:09