Zemljotres, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
04/11/2023 u 08:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nepal: Najmanje 128 poginulih u zemljotresu

Zvaničnici strahuju da bi broj žrtava u zemjotresu mogao da poraste jer nijesu uspjeli da uspostave kontakt u brdovitom području u blizini epicentra

Najmanje 128 ljudi je poginulo, a više desetina je povrijeđeno u jakom zemljotresu koji je pogodio Nepal, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nepalski Nacionalni seizmološki centar rekao je da je zemljotres, koji je pogodio zapadno područje Jajarkota u petak oko ponoći po lokalnom vremenu, imao magnitudu od 6,4.

Kako prenosi Hina, a javlja Mina, njemački Istraživački centar za geonauke izmjerio je jačinu zemljotresa od 5,7, dok ga je američki Geološki institut procijenio na 5,6.

Zvaničnici strahuju da bi broj žrtava u zemjotresu mogao da poraste jer nijesu uspjeli da uspostave kontakt u brdovitom području u blizini epicentra.

Kako su naveli, broj povrijeđenih mogao bi se mjeriti u stotinama, a broj smrtnih slučajeva takođe bi mogao da poraste.

- Mnoge kuće su se srušile, mnoge druge su dobile pukotine. Hiljade stanovnika provele su cijelu noć na hladnom, otvorenom terenu jer su bili previše uplašeni da uđu u napukle kuće dok su se događali naknadni zemljotresi, saopštile su lokalne vlasti.

Policijski izvori rekli su da službe potrage i spašavanja moraju da očiste puteve koji su blokirani klizištima, kako bi došli do pogođenih područja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:06