ИТАЛИЈА, ЗАСТАВА / - ФОТО: DEPOSIT/ VENTANAMEDIA
19/06/2022 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неслагања у Италији због слања оружја Украјини

Покрет пет звјездица је највећа политичка снага у парламенту након што је освојила 33 одсто гласова на парламентарним изборима 2018. године, подсјећа британска агенција

Италијански министар спољних послова Луиђи Ди Мајо оптужио је данас своју партију Покрет пет звјездица да подрива напоре владе да подржи Украјину и слаби положај Рима у Европској унији (ЕУ).

Како наводи агенција Ројтерс, унутрашње партијске свађе стварају проблеме премијеру Марију Драгију јер се у уторак суочава са важним гласањем у парламенту о Украјини, при чему неки чланови Покрета пет звјездица желе да ограниче Италију да шаље даље оружје Кијеву.

Италија, као и многе земље ЕУ, шаље оружје Украјини како би јој помогла у борби против руског напада.

Ди Мајо је рекао да влада мора да брани вриједности демократије и слободе и додао да, док су сви жељели мир, руски предсједник Владимир Путин води рат.

У том контексту, он је рекао да га лидери Пет звјездица нападају са “мржњом” и праве проблеме влади са европским партнерима.

- Ово је незрео став који тежи стварању тензија и нестабилности унутар владе - додао је шеф италијанске дипломатије.

Покрет пет звјездица је највећа политичка снага у парламенту након што је освојила 33 одсто гласова на парламентарним изборима 2018. године, подсјећа британска агенција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:49