/ - PIXABAY
17/12/2022 u 21:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nova Vlada Brazila imaće 37 ministara

Predsjednik je tražio da se "rasparčaju" ministarstva, ali bez otvaranja novih radnih mjesta. Troškovi i obim rashoda biće isti, bez obzira na broj ministarstava

Vlada novoizabranog predsjednika Brazila Luiša Injasija Lule da Silve imaće 37 ministara, odnosno mnogo više od vlade odlazećeg Žaira Bolsonara u kojoj su bila 23 ministra, saopštio je večeras budući kabinet predsjednika, prenosi danas.rs.

Čak i ako se broj resora poveća za 60 odsto tokom trećeg mandata Lule da Silve, koji počinje 1. januara, njegov kabinet je naveo da će broj državnih službenika koji rade u ministarstvima ostati praktično nepromijenjen.

- Predsjednik (Lula) je tražio od nas da rasparčamo ministarstva, ali bez otvaranja novih radnih mjesta. Troškovi i obim rashoda biće isti, bez obzira na broj ministarstava. Odlučili smo da vlada ima 37 ministarstava, izjavio je ministar za socijalna pitanja Rui Kosta.

Prema njegovim riječima, biće formirano Ministarstvo za autohtone narode, koje će voditi predstavnik tih naroda.

Lula da Silva (77) biće predsjednik Brazila treći put, poslije dva mandata od 2003. do 2010. godine. Tokom drugog mandata, u vladi je bilo 37 ministara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 17:02