/ - FOTO: ALLNEWS.NG
22/11/2023 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Obrušilo se brdo na Aljasci, tri osobe poginule

Spasioci uz pomoć pasa i dronova tragaju za dvoje djece i jednom odraslom osobom koje su nestali nakon katastrofe

Tri osobe su poginule, a tri su nestale nakon što se klizište sručilo niz šumovitu, kišom natopljenu planinu i pogodilo kuće u udaljenoj ribarskoj zajednici na jugoistoku Aljaske.

Strma, šumovita planinska padina obrušila se u utorak duž obalnog dijela auto-puta Zimovia u Vrangelu na Aljasci, 250 kilometara južno od Džunoa glavnog grada ove države, mjestu u kojem živi oko 2.000 stanovnika koji se bave uglavnom ribarenjem i sječom drveća.

Urušavanje planine uslijedilo je posle oluje sa jakom kišom i vjetrovima koja traje već nekoliko dana na jugoistoku Aljaske, zbog čega se širom tog dijela države povećao rizik od klizišta, izjavila je Šenon Makarti, portparolka Odjeljenje za transport.

Osoblje Hitne pomoći pronašlo je u ponedjeljak uveče tijelo djevojčice i uspjelo da spase odraslu žensku osobu iz ruševina kuće koja se našla na putu klizišta.

Još dva tijela pronađena su u utorak uveče uz pomoć drona.

Spasioci uz pomoć pasa i dronova tragaju za dvoje djece i jednom odraslom osobom koje su nestali nakon katastrofe.

Klizište je ostavilo ožiljak neplodne zemlje od vrha planine do okeana. Veliki dio zimzelenog drveća je istrgnut iz zemlje, a auto-put je zatrpan ruševinama, što je prekinulo pristup i struju za oko 75 domova.

Nadležni su upozorili na opasnost od dodatnih klizišta i pozvali ljude koji su ostali sa druge strane klizišta da se evakuišu vodenim taksijem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:57