Norveška, zastava / - FOTO: UNSPLASH
25/01/2024 u 12:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ostavka zbog plagijata: Norveška ministarka se izvinila javnosti

Prema norveškom portalu E24, više od 20 odsto njenog rada je uzeto od šest drugih studenata 2014. godine sa Univerziteta Troms

Norveška ministarka visokog obrazovanja i istraživanja Sandra Borh dala je ostavku zbog plagiranja svog master rada i izvnila se javnosti, prenosi danas portal Politiko, prenosi N1.r.s

Borh, inače zadužena za kontrolu plagijata, dala je ostavku pošto su se prošle nedelje pojavili navodi da je prije deset godina plagirala svoj master rad, čime je postala druga ministarka koja se našla u nevolji zbog iste stvari.

Ona je priznala da je prije 10 godina, pišući svoj rad, preuzimala djelove teksta od drugih autora bez navođenja autora i da je načinila veliku grešku.

Prema norveškom portalu E24, više od 20 odsto njenog rada je uzeto od šest drugih studenata 2014. godine sa Univerziteta Troms.

Borh je svoje dužnosti predala novom ministru Odmundu Lokensgardu Hoelu, koji se zakleo da nije plagirao svoju tezu.

U istom problemu se našla i ministarka zdravlje i socijalne zaštite Ingvild Kjerkol, koja je optužena za plagiranje svog rada, ali ona tvrdi da je u pitanju slučajna greška, a ne namera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 09:53