Kina zastava / -Ilustracija
24/05/2024 u 19:38 h
Iva NešićIva Nešić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potpisan memorandom o razumijevanju između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope: Zajedno za svjetliju budućnost

Kineske organizacije i poslovna udruženja zemalja CEEC potpisali su memorandum o razumijevanju kojim se naglašava važnost međusobne saradnje u postpandemijskoj eri.

Osma sjednica poslovnog savjeta Kina-CEEC pod nazivom „Zajedno za zajednički razvoj, saradnja za svjetliju budućnost“ održana je u Ningbou, provincija Džeđijang, Kina i okupila je više od 380 predstavnika vladinih resora, ambasada, poslovnih udruženja i preduzeća iz Kine i zemalja CIE. Na ceremoniji otvaranja govorili su visoki zvaničnici i ambasadori, koji su istakli značaj saradnje Kine i CEEC.

Chen Jian‘an, potpredsjednik CCPIT-a, istakao je ulogu poslovnog savjeta Kina-CEEC u promovisanju ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i zemalja CEEC. Li Guanding, zamjenik gradonačelnika Ningboa, istakao je spremnost tog grada da promoviše saradnju sa CEEC.
Na svečanom otvaranju, pored ambasadora Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, govorili su visoki zvaničnici poput predstavnika Ministarstva trgovine Kine, kompanija poput TCL i Kinesko-rumunskog udruženja za promociju trgovine i privrede. 

Kinesko ministarstvo trgovine najavilo je nastavak promocije trgovine i investicija između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Kompanije poput TCL i Kinesko-rumunskog udruženja za promociju trgovine i privrede izrazile su spremnost za dalju saradnju i ulaganja.

Osma sjednica poslovnog savjeta Kina-CEEC pokazala je posvećenost svih strana jačanju ekonomske i trgovinske saradnje i stvaranju prosperitetne budućnosti za oba regiona.

Kina- CEEC savez objavio Ningbo inicijativu: Jačanje industrije i obrazovanja kroz međunarodnu saradnju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 16:31