/ PHOTO BY JAKOB OWENS ON UNSPLASH
26/11/2023 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potraga u Egejskom moru za 13 nestalih posle potonuća broda

Informativni portal Ert navodi da je egipatski državljanin pronađen kako pluta na buretu, i da je on, uprkos ranama na glavi, dobrog zdravlja

Velika operacija spasavanja pokrenuta je za 13 nestalih osoba u Egejskom moru pošto je teretni brod pod zastavom Komorskih ostrva potonuo u olujnom vetru kod grčkog ostrva Lezbos. Obalska straža je saopštila da je mornarički helikopter pokupio jednog člana posade sa teretnog broda "RAPTOR", koji je prebačen u bolnicu na Lezbos, prenose mediji.

Informativni portal Ert navodi da je egipatski državljanin pronađen kako pluta na buretu, i da je on, uprkos ranama na glavi, dobrog zdravlja, prenosei RSE.

Sudbina ostalih 13 nije zasad poznata. Osam teretnih brodova, tri broda obalske straže, helikopteri vazduhoplovstva i mornarice, kao i mornarička fregata uključili su se u spasilačku operaciju. Vlasti su saopštile da je u nedelju rano ujutru teretni brod natovaren solju, na kojem je bilo 14 članova posade, potonuo 4,5 nautičkih milja (8,3 kilometra) jugozapadno od Lezbosa, blizu obale Turske.

Brod dužine 106 metara, napravljen 1984. godine, isplovio je iz Egiptu i plovio je ka Istanbulu. Grčka novinska agencija ANA, pozivajući se kompaniju koja upravlja brodom sa sedištem u Libanu, navela je da je u posadi bilo 11 Egipćana, dva Sirijca i jedan Indijac.

Prema navodima vlasti, brod je prvi put prijavio mehanički kvar u sedam ujutro po lokalnom vremenu. Brodovi su tokom vikenda ostali privezani u nekoliko delova Grčke, usled snažnih olujnih vetrova. Grčka nacionalna meteorološka služba upozorenje sa "pogoršanog vremena" podiglo je na "opasne vremenske pojave", pošto se oluja Oliver (koja se naziva i Betina) kretala sa Jadranskog mora ka Grčkoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 05:56