Džulijan Asanž / - Vikipedija
20/02/2024 u 21:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prekinuta rasprava o mogućem izručenju Džulijana Asanža SAD, zakazan nastavak

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nije se pojavio na početku suđenja u Londonu na kojem je Viši sud trebalo konačno da odluči hoće li on biti izručen iz Velike Britanije u SAD iz zdravstvenih razloga, saopštili su njegovi advokati

Viši sud u Londonu prekinuo je suđenje tokom kojeg je trebalo da se donese odluka hoće li Džulijan Asanž biti izručen iz Velike Britanije u SAD i zakazalo njegov nastavak za sjutra ujutru.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nije se pojavio na početku suđenja u Londonu na kojem je Viši sud trebalo konačno da odluči hoće li on biti izručen iz Velike Britanije u SAD iz zdravstvenih razloga, saopštili su njegovi advokati, piše BBC.

Asanžov tim iznio je argumente da u njegovom slučaju postoji kršenja ljudskih prava i da je slučaj politički motivisan.

Na sudu, Asanžov pravni tim je tvrdio da ima dokaze o zavjeri CIA, u vrijeme kada je Donald Tramp bio predsjednik SAD, da ga kidnapuje ili ubije u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Španski sud odvojeno istražuje navode da je jedna firma za obezbjeđenje sa sjedištem u Španiji špijunirala Asanža tokom njegovih godina u ambasadi.

Ed Ficdžerald KC, Asanžov advokat, rekao je sudu da se ne može vjerovati u američka obećanja da će dobiti pošten tretman i da bi njegov klijent mogao biti osuđen na krajnje nepravedan i nesrazmjeran način ako bude izručen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 07:07