Policija SAD, ilustracija / - SCREENSHOT
26/02/2024 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu

Pripadnici Tajne službe SAD i Odjeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život

Pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD koji se zapalio ispred Ambasade Izraela u Vašingtonu preminuo je danas, javila je medijska mreža NBC.

Iako Ratno vazduhoplovstvo SAD nije objavilo ime vojnika koji se zapalio juče u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, zbog pravila da se to objavljuje tek 24 časa nakon obavještavanja porodice, on se u video-zapisu koji je objavio uživo predstavio kao Aron Bušnel.

- Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD i ne želim više da budem saučesnik u genocidu. Sada ću da učestvujem u ekstremnom činu protesta. Međutim, u poređenju sa onim što doživljava narod u Palestini u rukama svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono za šta je naša vladajuća klasa odlučila da je normalno", rekao je Bušnel snimajući sebe dok se kretao ka Ambasadi - prenijela je Srna.

Pripadnici Tajne službe SAD i Odjeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život. 

(FOTO) Muškarac se zapalio ispred izraelske ambasade u Vašingtonu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:13