Vladimir Putin / - FOTO: EPA-EFE/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)
15/05/2024 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putin: Atentat na Fica gnusni zločin koji nema opravdanje

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je ogorčen saznanjem za atentat na premijera Slovačke Republike Roberta Fica.

- Nema opravdanja za ovaj gnusni zločin. Roberta Fica poznajem kao hrabru i odlučnu osobu. Nadam da će mu ovi kvaliteti pomoći da se izbori sa ovom teškom situacijom. Šaljem mu iskrenu podršku i želje za brz i potpun oporavak, saopštio je Putin.

Slovački premijer Robert Fico je ranjen danas u pucnjavi. Novinska agencija TASR je prenijela da je Fico upucan ispred jedne zgrade u centru slovačkog gradića Handlova, gdje se održavao sastanak vlade, prenosi BBC. Policija je uhapsila osobu za koju se sumnja da je povezana sa pucnjavom.

Slovački premijer u životnoj opasnosti: Detalji atentata na Roberta Fica

I predsjednik SAD Džozef Bajden oglasio se nakon atentata, ističući da je užasnut izveštajima o napadu na Roberta Fica.

Američki predsjednik je rekao da se on i njegova supruga Džil mole za Ficov brzi oporavak i da su njihove misli sa porodicom slovačkog premijera i narodom Slovačke.

- Osuđujemo ovaj stravičan čin nasilja. Naša ambasada je u bliskom kontaktu sa Vladom Slovačke i spremna da pomogne, napisao je Bajden.

Slovački pisac osumnjičen da je pucao na Fica

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj takođe je šokiran vijestima o napadu na Roberta Fica.

- Ponovo smo svedoci neprihvatljivih napada na političke predstavnike, napisao je Borelj na mreži X, dodavši da su njegove misli sa slovačkim premijerom i njegovom porodicom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 05:03