Vladimir Putin / - SHUTTERSTOCK
06/09/2022 u 18:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin prisustvovao zajedničkoj vojnoj vježbi s Kinom

Kremlj je snažno podržao Peking usred najnovijih napetosti sa Amerikom koje su uslijedile nakon nedavne posjete predsjednice Predstavničkog doma američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi Tajvanu

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je prisustvovao sveobuhvatnim ratnim vježbama na dalekom istoku svoje zemlje u kojima su učestvovale trupe iz Kine i drugih zemalja, pokazujući vojnu snagu usred napetosti sa Zapadom oko akcije Moskve u Ukrajini.

Kremlj je snažno podržao Peking usred najnovijih napetosti sa Amerikom koje su uslijedile nakon nedavne posjete predsjednice Predstavničkog doma američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi Tajvanu.

Sedmična vježba koja je započela u četvrtak ima za cilj pokazati rastuće odbrambene veze između Rusije i Kine i takođe pokazati da Moskva ima dovoljno vojnika i opreme za izvođenje velikih vježbi čak i dok su njene snage angažovane u krizi u Ukrajini.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da vježba "Vostok 2022" (Istok 2022.) koja traje do srijede na sedam poligona na ruskom Dalekom istoku i u Japanskom moru uključuje više od 50.000 vojnika i više od 5.000 jedinica naoružanja, uključujući 140 aviona i 60 ratnih brodova.

U njemu učestvuju jedinice iz nekoliko bivših sovjetskih zemalja, Kine, Indije, Laosa, Mongolije, Nikaragve i Sirije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:02