Rogozin  / Foto: SPUTNIK/GRIGORIй SыSOEV
23/12/2022 u 17:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ranjeni Rogozin poručio Ukrajincima: Neću vam ostati dužan

Odgovaraćete za moje poginule i ranjene drugove, poručio je Kijevu bivši direktor Roskosmosa

Bivši direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, poručio je da će Ukrajina odgovarati za njegove poginule i ranjene drugove.

On je saopštio da je „Služba bezbjednosti Ukrajine preuzela odgovornost za teroristički napad artiljerijom“ na hotel u kome je Rogozin boravio zajedno sa grupom vojnih savjetnika.

- Cinizam tih ljudi sastoji se u tome što pripremaju detaljne terorističke napade za neke simbolične datume. Krimski most je dignut u vazduh 7. oktobra, a mene su odlučili da likvidiraju na moj rođendan, gdje god da sam. Međutim, želim da kažem da neću ostati dužan. Oni će odgovarati za moje drugove - napisao je Rogozin na društvenoj mreži „Vkontakte“.

Hotel u kome je Rogozin boravio sa grupom vojnih savjetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra.

Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je ranjen metalnim fragmentom veličine 3h4 milimetra koji je ušao iznad desne lopatice i zaglavio se u kičmi.

Trenutno se bivši direktor „Roskosmosa“ nalazi u bolnici u Rostovu na Donu i očekuje se da će biti prebačen na liječenje u Moskvu zbog složenosti povrede.

U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov tjelohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:29