Teroristički napad - Moskva / FOTO: X/PRT SC
08/04/2024 u 16:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rusija tvrdi da je otkrivena veza između terorista u Moskvi i ukrajinskih specijalnih službi

Istražni komitet Rusije saopštio je da je otkrio vezu između napadača na "Krokus siti hal" u Moskvi i ukrajinskih specijalnih službi, prenijela je ruska agencija TASS.

- Istraga je već dobila značajne informacije o okolnostima pripreme terorista za zločin, što može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama, navodi se u saopštenju komiteta.

Dodaje se da je trenutno u krivičnom postupku identifikovano 11 lica koja su učestvovala u izvršenju teškog krivičnog djela u kome je 22. marta poginulo 144 osoba, te da su svi oni optuženi i da im je određen pritvor.

- Sprovode se istražne radnje i radnje operativnog traganja u cilju identifikovanja i privođenja drugih učesnika u krivičnom djelu, izvršilaca, saučesnika i organizatora, saopšteno je.

Identifikovane 134 žrtve iz terorističkog napada na Krokus siti hol u Moskvi

Ruska istražna komisija saopštila je prije tri dana da provjerava mogući „ukrajinski trag“ u napadu na posjetioce koncertne dvorane u blizini Moskve, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

- Istražitelji su uspjeli da povrate podatke sa mobilnih telefona onih koji su optuženi da su izvršili napad na dvoranu ‘Krokus Siti hol‘, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta, nadležnog za glavne istrage u zemlji.

Prema podacima sa mobilnih telefona, jedan od optuženih je na na drugu godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, na internetu pretraživao i pronašao fotografije ulaza u koncertnu dvoranu i poslao ih nadređenom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 06:38