Foto: / - FOTO: FOTO: PRIVATNA ARHIVA (PREUZETO SA KURIR.RS)
09/02/2023 u 16:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saslušanje Brajana Volša odloženo za mart

Volš se na današnjem pretresu pojavio putem video linka iz zatvora i sem što je potvrdio svoje, više se nije obraćao

Saslušanje Brajana Volša, optuženog da je 1. januara ubio svoju suprugu Anu Volš, a potom se otarasio njenog tijela, odloženo je za 1. mart pred Okružnim sudom u Kvinsu. Volš se na današnjem pretresu pojavio putem video linka iz zatvora i sem što je potvrdio svoje, više se nije obraćao.

Brajanovi advokati tražili su da se saslušanje odloži za 1. mart, što im je i odobreno. Advokati su tražili odlaganje jer tvrde da u predmetu nedostaju brojni dokumenti, poput naloga za pretres Brajanovog automobila, a advokatica Trejsi Mejnor je rekla da nije blagovremeno dobila dokumentaciju o prikupljenim dokazima.

Brajan Volš se danas nije pojavio uživo u sudnici, već je ročištu prisustvovao putem video linka iz zatvora.

Volš je 18. januara optužen za ubistvo supruge Ane Volš, rođene Beograđanke, a ovo je njegovo drugo pojavljivanje pred sudijom. On je optužen da je 1. januara u podrumu porodične kuće u Kohasetu ubio i raskomadao Anino tijelo, a onda ga se riješio.

Tužilaštvo je ranije iznelo u javnost brojne dokaze koji terete Voša za ubistvo supruge, među kojima je i Gugl pretragu o tome „kako se osloboditi tijela žene od 52 kilograma“, „Kako raskomadati tijelo“, „Posle koliko vremena tijelo počinje da se osjeća“ i slično.

Tužilaštvo je pronašlo i ručnu testeru za koju vjeruju da je jedan od klljučnh dokaza o tome kako se optuženi oslobodio tijela žrtve.

Telo Ane Volš nije pronađeno i pretpostavlja se da je djelove leša Brajan pobacao na deponiju i da su oni uništeni u spalionici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 08:57