Poboljšati zemljišne resurse / Media Biro
20/02/2024 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Si: Poboljšati zemljišne resurse kako bi se osigurao visokokvalitetni razvoj

Usvojene smjernice vezane za reformu sistema kopnene administracije, promovisanje sveukupne zelene tranzicije kineskog ekonomskog i socijalnog razvoja, unapređivanje kapaciteta za upravljanje vanrednim situacijama i ubrzavanje formiranja fundamentalnih sistema koji podržavaju sveobuhvatne inovacije

Kineski predsjednik Si Đinping naglasio je u ponedjeljak da bi sposobnost zemljišnih resursa trebalo da se unaprijedi kako bi se osigurao kvalitetan razvoj regiona koji uživaju konkurentnu snagu, kao i da bi kapaciteti za upravljanje vanrednim situacijama trebalo dodatno da se poboljšaju.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Centralne vojne komisije, to je izjavio dok je predsjedavao četvrtim sastankom Centralne komisije za produbljivanje sveukupne reforme 20. Centralnog komiteta KPK-a.

Na sastanku su razmotrene i usvojene smjernice vezane za reformu sistema kopnene administracije, promovisanje sveukupne zelene tranzicije kineskog ekonomskog i socijalnog razvoja, unapređivanje kapaciteta za upravljanje vanrednim situacijama i ubrzavanje formiranja fundamentalnih sistema koji podržavaju sveobuhvatne inovacije.

Takođe je razmatran i usvojen Izvještaj o radu komisije za 2023. godinu kao i ključni zadaci komisije u 2024. godini.

Si je pozvao na izgradnju sistema upravljanja zemljištem i promovisanje sveobuhvatne zelene transformacije ekonomskog i socijalnog razvoja.

Si je takođe pozvao na dalje unaprjeđivanje kapaciteta za upravljanje vanrednim situacijama, efikasno sprječavanje i rješavanje velikih bezbjednosnih rizika, pravovremeno rješavanje svih vrsta katastrofa i nesreća i zaštitu bezbjednosne suštine.

– Kina će ubrzati izgradnju fundamentalnih sistema koji podržavaju sveobuhvatne inovacije, sa fokusom na rješavanje problema kao što su šta raditi sa inovacijama, ko treba da organizuje inovacije i kako da se podrže, motivišu i zaštiti inovacije – zaključio je.

(Media Biro)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:58