/ FOTO HTTPS://WWW.WHO.INT
13/01/2023 u 12:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SZO: Nove preporuke u vezi sa samoizolacijom usljed infekcije

Prema posljednjim podacima SZO, od početka pandemije do juče su registrovana ukupno 660.746.894 slučaja zaraze, uz 6.692.538 smrtnih ishoda infekcije virusom korona u svijetu

Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je danas da ljudi koji su pozitivni na virus korona i imaju simptome kovida 19 budu u samoizolaciji deset dana, dok je za one koji su zaraženi, ali nemaju simptome, predložena samoizolacija u trajanju od pet dana.

- Uslovna preporuka je deset dana za one koji imaju siptome usljed infekcije virusom korona, a pet dana za pojedince kod kojih se radi o asimptomatičkoj zarazi- navodi se u dopunjenim preporukama SZO.

SZO predlaže i korištenje brzih antigenskih testova radi smanjenja perioda samoizolacije, kao i ukidanja mjera predostrožnosti zasnovanih na prenošenju virusa i puštanja sa liječenja na osnovu ažuriranih smjernica.

Prema posljednjim podacima SZO, od početka pandemije do juče su registrovana ukupno 660.746.894 slučaja zaraze, uz 6.692.538 smrtnih ishoda infekcije virusom korona u svijetu, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:33