/ TAJLAND- PHOTO BY DYNAMIC WANG ON UNSPLASH
25/11/2023 u 16:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tajland uvodi desetogodišnje vize

Takozvani "plan za vizu" olakšaće investitorima jer Vlada nastoji da ublaži postojeća ograničenja”, rekao je novinarima Wechayachai

Tajland će ponuditi desetogodišnje vize investitorima u svom industrijskom istočnom regionu, u cilju privlačenja većeg broja stranih investicija, saopštio je potpredsjednik Vlade Tajlanda, Phumtham Wechayachai.

“Takozvani "plan za vizu" olakšaće investitorima jer Vlada nastoji da ublaži postojeća ograničenja”, rekao je novinarima Wechayachai, prenosi B92.

Vlada takođe cilja na veće ukupne stvarne investicije od 500 milijardi bata odnosno 19 milijardi singapurskih dolara u Istočni ekonomski koridor (EEC) tokom 2023-2027, ili 100 milijardi bata godišnje.

“Realne investicije u EEC trenutno iznose oko 75 milijardi bata godišnje”, dodao je Wechayachai.

Vlada je saopštila da kompanije koje ulažu u moderne, ekološki prihvatljive industrije mogu da dovedu zaposlene, stručnjake, rukovodioce i profesionalce, koji će dobiti radnu dozvolu EEC, paušalnu stopu poreza na dohodak od 17 odsto i desetogodišnju vizu.

EEC, koja pokriva tri provincije istočno od Bangkoka, predstavlja središnji dio vladinih napora da podstakne rast i podstakne investicije, posebno u visokotehnološke industrije.

Druga po veličini ekonomija jugoistočne Azije porasla je 1,5 odsto u kvartalu od jula do septembra u odnosu na godin ranije. Ovo je mnogo niže od očekivanog i najsporiji je tempo ove godine, prouzrokovan slabim izvozom i vladinoj potrošnji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
TAJLANDVIZEVLADA
28. april 2024 12:19