Aleksej Navaljni / Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS
23/02/2024 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tim Navaljnog: Ruske vlasti majci Navaljnog dale ultimatum da ga sahrani u roku od tri sata

U suprotnom, navode da će Aleksej biti sahranjen u kazneno-popravnoj koloniji

Ruske vlasti prijete da će Alekseja Navaljnog sahraniti na teritoriji kaznene kolonije u kojoj je umro, saopštio je danas njegov tim koji je optužio istražitelje da žele da spriječe sahranu sa oproštajem u javnosti, jer bi došle njegove pristalice.

Ranije danas, više od 20 ličnosti iz ruskog kulturnog i medijskog svijeta, kritičnih prema Kremlju, pozvalo je vlasti da predaju tijelo Alekseja Navaljnog njegovim bližnjima, prenosi N1.

- Prije oko sat vremena, Aleksejevu majku je pozvao istražitelj i dao joj ultimatum. Ili će pristati na tajnu sahranu u roku od tri sata, bez javnog oproštaja, ili će Aleksej biti sahranjen u kazneno-popravnoj koloniji, napisala je pristalica Navaljnog Kira Jarmič na platformi Iks (X).

Kako je dodala u objavi, majka Navaljnog odbija da pregovara sa Istražnim komitetom jer oni nemaju ovlašćenja da odlučuju kada i kako će njen sin biti sahranjen.

- Majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navaljna i dalje traži od vlasti da predaju tijelo njenog sina i da dozvole javnu sahranu, navela je Jarmič.

Ljudmila Navaljna izjavila je u četvrtak da je konačno mogla da vidi tijelo svog sina, preminulog 16. februara. Ona je optužila ruske vlasti da je ucjenjuju da sahrana bude van očiju javnosti.

Saradnici i pristalice Navaljnog smatraju da su ruske vlasti "ubile" protivnika Kremlja u zatvoru i da sada nastoje da spriječe sahranu sa javnim oproštajem kako bi se izbjegla javna podrška Rusa Navaljnom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:31