Donald Tramp / - EPA
13/01/2024 u 23:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp osudio američke napade na Hute: Ponovo bacamo bombe po Bliskom istoku

Na nekoliko dana je njegovu funkciju preuzela zamjenica ministra odbrane Ketlin Hiks, a potom je Ostin nastavio svoje dužnosti i iz bolnice je naredio napad na Hute

Bivši američki predsjednik Donald Tramp osudio je administraciju predsjednika Džoa Bajdena zbog napada na Hute u Jemenu u četvrtak uveče, javljaju agencije prenose mediji.

- Ponovo bacamo bombe po celom Bliskom istoku, gdje sam pobijedio ISIS, a naš sekretar za odbranu, koji je upravo nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi -napisao je Tramp u postu na mreži "Truth Social", prenosi Politiko.

Volodin: Bajden započeo rat u Jemenu da bi skrenuo pažnju sa neuspjeha u Ukrajini

Ministar odbrane Lojd Ostin je hospitalizovan 1. januara zbog procedure za liječenje raka prostate, a Pentagon nije obavijestio najviše američke zvaničnike, uključujući Bajdena, o dijagnozi raka nekoliko nedjelja ili o hitnoj medicinskoj pomoći nekoliko dana.

Novi napad na Hute u Jemenu: Gađan lučki grad Hodeida

Na nekoliko dana je njegovu funkciju preuzela zamjenica ministra odbrane Ketlin Hiks, a potom je Ostin nastavio svoje dužnosti i iz bolnice je naredio napad na Hute.

Tramp je u svom postu ponovio kritike na račun Bajdenove administracije i zbog neuspješnog povlačenja iz Avganistana 2021. i migrantske krize na južnoj granici.

Njegovi komentari su uslijedili pošto su i neki kongresmeni takođe kritikovali administraciju zbog izvođenja napada na Hute bez odobrenja Kongresa. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:51