Hitna pomoć, ilustracija / - UNSPLASH
13/04/2024 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska: Izvučene 174 osobe iz zaglavljene žičare u Antaliji, ministar najavio hapšenja

Završena je akcija spasavanja 174 osobe koje su bile zaglavljene na planinskoj žičari u Antaliji, na jugu Turske, nakon skoro 23 časa otkako je jedna od kabina udarila u stub i raspala se.

U nesreći je jedna osoba poginula, dok je sedmoro povrijeđeno. Jedan od nadležnih je objasnio da je do incidenta došlo usled lomljenja stuba žičare, dok su posjetioci spaseni iz ukupno 24 kabine.

U akciji potrage i spasavanja učestvovalo je ukupno 607 ljudi i deset helikoptera, uključujući timove agencije za hitne slučajeve, obalsku stražu, vatrogasce i timove za gorsko spasavanje iz različitih dijelova Turske, rekli su zvaničnici, prenosi Blis.rs.

Sa druge strane, ministar pravde, Ilmaz Tunč je saopštio da se 13 osoba nalazi u pritvoru, uključujući i rukovodioce kompanije.

Podsjećamo, do incidenta je došlo juče u 17.30 časova kada je jedan stub pao i uradio u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je jedna osoba poginula, dok je sedmoro povrijeđeno, među kojima i dvoje djece. Navodi se da je 184 osobe su satima provele zarobljene u vazduhu, dok je akcija spasavanja trajala 23 časa.

Nesreća na žičari u Antaliji: Jedna osoba poginula, deset povrijeđeno

- Svih 174 građanina koji su bili suspendovani u vazduhu su spaseni veoma rizičnom, ali izbalansiranom i preciznom intervencijom. Želim da napomenem da je ova nesreća nastala kao posledica preloma vrha stub žičare - istakao je predsjednik Predstavništva za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama, Okej Mamiš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 01:11