Ilustracija / SHUTTERSTOCK.COM/EVAN_HUANG
22/02/2024 u 07:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ukrajina istražuje korupciju u svojoj vojsci; Rusija se naoružava raketama iz Irana

Upravo je povlačenje ukrajinske vojske iz Avdejevke generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg opisao kao situaciju koja jasno pokazuje da je stanje na frontu izuzetno teško, uz naglasak da će NATO nastaviti da podržava Ukrajinu

Nastavljaju se borbe na ukrajinskom frontu. Zvanični Kijev navodi da je tokom prethodnog dana zabilježeno više od 50 sukoba između ukrajinskih i ruskih trupa širom zemlje. Najveće borbe vodile su se oko Avdejevke, Marinke i Zaporožja, saopštile su lokalne vlasti, a stradalo je i ranjeno više osoba.

Upravo je povlačenje ukrajinske vojske iz Avdejevke generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg opisao kao situaciju koja jasno pokazuje da je stanje na frontu izuzetno teško, uz naglasak da će NATO nastaviti da podržava Ukrajinu.

Dok traju borbe, Ukrajina vodi istragu sa korupcijom unutar vojske. Istražuje se više od 60 slučajeva moguće korupcije u sektoru odbrane sa fokusom na nabavke tokom protekle dvije godine.

Rusija se naoružava balestičkim raketama iz Irana

Rusija se, sa druge strane i prema pisanju Rojtersa, naoružava balističkim raketama zemlja-zemlja iz Irana. Neke od njih su projektili kratkog dometa iz grupe “fateh-110”, koji su sposobni da pogode ciljeve na udaljenosti od 300 do 700 kilometara.

Daleko od fronta, Evropska unija odobrila je 13. paket sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj tvrdi da je na “crnoj listi” sada više od 2.000 ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:56