Ukraјina / - EPA
14/04/2024 u 17:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ukrajina pojačava odbranu od ruskog napada na Časov Jar

Glavnokomandujući ukrajinskih snaga Oleksander Sirski rekao je da su ukrajinske trupe koje brane grad Časov Jar, žarište sukoba na istočnom frontu, dobile dodatno oružje da bi bolje blokirale prodor ruske vojske, koja želi da zauzme to strateško mjesto.

- Preduzete su mjere da se znatno ojačaju brigade municijom, dronovima i elektronskom ratnom opremom - napisao je on na Fejsbuku i rekao da je obišao pomenute jedinice.

On je sinoć rekao da se situacija na frontu "znatno pogoršala" ukazujući da su ruski vojnici pojačali pristisak u pravcu Časlov Jara.

Ako bi ruske trupe zauzele taj grad dobile bi šanse da napreduju u regionu. Grad koji se nalazi na visini, prostire se na manje od 30 kilometara od Kramatorska, glavnog grada u zoni pod ukrajinskom kontrolom, i važnog željezničkog i logističkog čvorište ukrajinske vojske.

Zelenski: Rusija nas napala s više od 40 projektila i 40 dronova

Sirski je rekao danas da Rusija koncentriše svoje snage da probije ukrajinsku odbranu zapadno od Bahmuta, grada koj su Rusi osvojili u maju prošle godine poslije posebno krvave i razorne bitke.

On je rekao da je cilj ruske vojne komande da zauzme Časov Jar prije 9. maja kada se u Rusiji obilježava Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Kako je rekao Rusija tako hoće da stvori uslove za dublji prodor ka Kramatorsku.

Rusija je posljednjih nedjelja pojačano bombardovala graničnu Harkovsku oblast, gdje se nalazi istoimeni grad, drugi po veličini u Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 22:01