/ - UNSPLASH: CAMILO JIMENEZ
14/08/2023 u 20:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vazdušni napad na prepun trg u Etiopiji: Najmanje 26 poginulih

Dva žitelja Finote Selama rekli su da je na meti vazdušnog napada bio kamion u kojem su bili civili koji su se vraćali sa isporuke hrane borcima milicije poznate kao Fano

U vazdušnom napadu snaga Etiopije na prepun gradski trg u nemirnoj regiji Amhara ubijeno je najmanje 26 ljudi a ranjeno više od 55, rekao je visoki zdravstveni zvaničnik, nekoliko dana nakon što su vlasti saopštile da je mir u toj oblasti ponovo uspostavljen.

Lokalne milicije sukobljavaju se sa etiopskom vojskom, jer ne žele da budu rasformirane, a prošle nedelje je vojska silom povratila kontrolu nad ključnim gradovima Amhare, pišu mediji.

Do vazdušnog napada došlo je juče, i on je pogodio centar mjesta Finote Selam, rekao je zdravstveni zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman iz straha od odmazde, prenosi N1.

Taj zvaničnik je rekao da su 22 osobe poginule na licu mjesta, a da je nekoliko ranjenih moralo biti podvrgnuto amputacijama.

Dva žitelja Finote Selama rekli su da je na meti vazdušnog napada bio kamion u kojem su bili civili koji su se vraćali sa isporuke hrane borcima milicije poznate kao Fano. Njihove tvrdnje nisu mogli biti provjerene.

+

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:58