Požar u Španiji / - FOTO: TVITER
23/02/2024 u 06:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Najmanje četiri osobe poginule, 14 povrijeđeno u požaru u Valensiji

Španski premijer Pedro Sančez u objavi na društvenim mrežama je izrazio solidarnost sa stanovnicima ove zgrade i odao priznanje pripadnicima hitnih službi

Najmanje četiri osobe poginule su u velikom požaru u stambenom bloku u španskom gradu Valensija, 14 je povrijeđeno, a 19 osoba se vode kao nestale, saopštile su službe za vanredne situacije.

Među povređenima su i šest vatrogasaca i malo dijete.

Požar je izbio na četvrtom spratu zgrade i proširio se na ostale stanove, saopštili su iz Hitne pomoći na društvenoj mreži Iks. 

Plamen je za samo pola sata zahvatio cijelu zgradu koja je izgrađena 2008. godine, gorela je fasada, a neki delovi zgrade su odbačeni nekoliko metara, prenosi El Pais.

Na snimcima se vidi kako zapaljeni dijelovi padaju na trotoar, dok se unutra čuju eksplozije.

Lokalni mediji javili su da je nekoliko stanovnika pozvalo u pomoć sa balkona svojih stanova, a jedna žena je izjavila da je vidjela kako vatrogasne ekipe pokušavaju da iz požara spasu maloljetnika.

Najmanje 13 osoba je povrijeđeno, javlja El Pais, prenosi RTS.

Policija je ogradila područje kako bise izbjegle povrede i olakšao dolazak vozila hitne pomoći.

Vatrogasci su pozvani oko 17.30 po lokalnom vremenu i trenutno se na licu mjesta nalazi 20 ekipa, a postavljena je i poljska bolnica, prenosi Bi-Bi-Si.

Španski premijer Pedro Sančez u objavi na društvenim mrežama je izrazio solidarnost sa stanovnicima ove zgrade i odao priznanje pripadnicima hitnih službi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:22