/ - FOTO: SKRINšOT, DW TVITER
30/11/2023 u 13:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Niko nije dočekao njemačkog predsjednika u Kataru

Tek nakon skoro 30 minuta stigao je Sultan al Murajčaj, ministar spoljnih poslova Katara, kako bi dočekao šefa njemačke države

Sunce je sijalo, crveni tepih je rasprostrt, postrojena se počasna straža, tu je bio i Lotar Frajšlader, njemački ambasador u Kataru, jedini problem je bilo to što nije bilo nijednog katarskog zvaničnika koji bi zvanično poželio dobrodošlicu njemačkom predsjedniku Frank-Valteru Štajnmajer u Dohu, prenose Nezavisne.

Dojče vele (DW) navodi da je Štajnmajer sletio tek nešto malo ranije nego što je bilo predviđeno i onda oko pola sata stajao i čekao na vratima aviona dok je sunce pržilo.

Tek nakon skoro 30 minuta stigao je Sultan al Murajčaj, ministar spoljnih poslova Katara, kako bi dočekao šefa njemačke države.

Uprkos kašnjenju šefa diplomatije, Štajnmajer je krenuo s aerodroma taman da stigne na vrijeme na sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al Tanijem, vladajućim emirom Katara.

Rozalija Romanijec, novinarka DW koja je putovala zajedno sa Štajnmarom u Katar, nakon ove diplomatske ujdurme pita se da li je u pitanju bila greška u planiranju rasporeda ili su zvaničnici u ovoj arapskoj zemlji zahladili stav prema Njemačkoj.

Razlog bi moglo da bude to što je Štajnmajer tokom trodnevne posjete regionu boravio prvo u Izraelu, pa dvije noći prespavao u Omanu, a za posjetu Kataru ostavio je svega tri sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. februar 2024 05:41