/ FOTO: Arhiva
10/02/2024 u 22:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Počeo karneval u Rio de Žaneiru

Petodnevni karneval predstavlja jednu od glavnih atrakcija Rio de Žaneira

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru počeo je danas tradicionalnim paradama igrača, ali i paradom nekoliko desetina pasa obučenih u kostime sirena, superheroja, leptira i klovnova, koji su sa vlasnicima veselo trčali na omiljenoj uličnoj zabavi u tom brazilskom gradu.

Više od 200 vlasnika pasa okupilo se danas sa svojim ljubimcima, na jednoj plaži u Riju, gdje su psi odjeveni u til i šljokice učestovali na takmičenju izbora za najbolji kostim dana.

Psići raznih veličina i rasa veselo su prošetali mašući repovima, dok su organizatori preko razglasa saopštavali njihova imena, dok su ulice bile zatrpavane konfetama. Vlasnici pasa su posle te parade nastavili da se zabavljaju u gradu gdje je u toku i „pravi“ karneval.



Petodnevni karneval predstavlja jednu od glavnih atrakcija Rio de Žaneira. Raznobojna parada članova škola sambe smatra se najspektakularnijom proslavom te vrste na svijetu. Brazilski ministar turizma kaže da 49 miliona ljudi učestvuje u karnevalskim događajima širom zemlje. Procjenjuje se da oko 200.000 stranaca dolazi u Brazil zbog karnevala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:48