Poplave u Lombardiji / - FOTO: BOJAN VELIKONJA
16/05/2024 u 23:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Potop u Lombardiji! U Kantu nestao muškarac u nabujaloj rijeci

Usled intenzivnih padavina, u Lombardiji na sjeveru Italije došlo je do bujičnih poplava, a posle pljuskova u srijedu, obilne padavine su danas ponovo pogodile ovaj region.

Muškarac star 66 godina nestao je u gradu Kantu u provinciji Komo, nakon što je pao u rijeku, usled urušavanja ograde mosta na koju je bio naslonjen. 

Potraga je u toku, saopštila je vatrogasna brigada, prenosi list "Il Giorno".

U opštini Kambijago u provinciji Milano srušila su se dva mosta na reci Trebia, a za sada nema informacija o povrijeđenima. 

Vatrogasna jedinica je prethodnog dana izvela preko 500 intervencija širom Lombardije zbog poplava, uključujući preko 300 u Milanu. 

U glavnom gradu regiona došlo je do kolapsa saobraćaja. Škole u ​​nekim gradovima u regionu danas su bile zatvorene.

Kako se vidi na snimcima koji kruže po društvenim mrežama voda je zadirala u podrume, poplavila puteve, a u autobusima gradskog prevoza voda je bila do članaka.

Jug Brazila se bori sa poplavama, a centralni djelovi bilježe temperaturne rekorde

U sredu je u Lombardiji za 15 sati palo onoliko kiše koliko se obično bilježi za cio maj mjesec. U Milanu je palo 130 litara vode po kvadratnom metru.

Opštinski operativni centar (COC) Civilne zaštite aktivan je za praćenje hidrometrijskih nivoa rijeka i za koordinaciju intervencija.

Kiše nastavljaju da padaju obilnije u Milanu i oblastima na sjeveru i sjeveroistoku koje presijecaju baseni Seveso i Lambro.

Najviša meteorološka upozorenja ostala su i danas na snazi za taj region. Za petak se prognozira više padavina, ali manjeg intenziteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 16:12