- Šojgu, Putin i Gerasimov
26/06/2023 u 10:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šojgu prvi put u javnosti od pobune Vagnerovaca

Šojgu je posebnu pažnju posvetio organizaciji sveobuhvatne podrške jedinicama uključenim u specijalnu vojnu operaciju i stvaranju uslova za sigurno raspoređivanje osoblja, navodi se u saopštenju

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pojavio u javnosti prvi put nakon pokušaja pobune u Rusiji. Kako je objavilo resorno ministarstvo, Šojgu je provjerio komandno mjesto jedne od formacija u zoni ratovanja.

Iz ruskog ministarstva saopštili su da je Šojgu saslušao izvještaj komandanta generala-pukovnika Jevgenija Nikiforova o trenutnoj situaciji, prirodi akcija i izvršenju borbenih zadataka ruskih snaga.

Šojgu je na sastanku istakao visoku učinkovitost identifikovanja i uništavanja vojne opreme i neprijateljskog osoblja u taktičkim područjima zone odgovornosti grupe, prenosi N1.

- Šojgu je posebnu pažnju posvetio organizaciji sveobuhvatne podrške jedinicama uključenim u specijalnu vojnu operaciju i stvaranju uslova za sigurno raspoređivanje osoblja - navodi se u saopštenju, kako prenosi TASS.

Ovo je prvo pojavljivanje u javnosti ruskog ministra odbrane nakon što je ugušen pokušaj pobune koju je pokrenuo Jevgenij Prigožin, a koja je završena dogovorom po kojem će se bivši šef Vagnera preseliti u Bjelorusiju, a njegovi plaćenici iz grupe Vagner će preći u rusku vojsku.

Inače, Prigožin je već mjesecima kritikovao rad Šojgua, a takođe je bio nezadovoljan i radom Valerija Gerasimova, načelnika ruskog Vojnog štaba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:20