корона омикрон / - Министарство
30/03/2022 u 11:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више од десет милиона људи заразило се короном у свијету претходне седмице

Појединачно највише инфекција имале су Јужна Kореја, Њемачка, Вијетнам, Француска и Италија, а највише преминулих Чиле, САД, Индија, Русија и Јужна Kореја

Више од десет милиона људи заразило се корона вирусом у свијету у претходних седам дана, а преминуло је преко 45.000 пацијената, саопштила је Свјетска здравствена организација (СЗО) у сриједу, 30. марта.

Број нових инфекција опао је за 14 одсто, а број смртних исхода порастао је за 43 одсто у односу на претходни период од седам дана.

У саопштењу се наводи да је број преминулих порастао након промјене дефиниције смртног случаја од ковида 19 у Чилеу и САД и ретроспективним сређивањем података из Индије и региона Југоисточне Азије, наводи СЗО у седмичном извјештају.

Опадање броја заражених детектовано је у свих шест глобалних региона, а највише у Источном Медитерану, за 32 одсто.

Смртност је највише порасла у америчком региону (182 одсто) и Југоисточној Азији (116 одсто), али је опала у осталим регионима.

Појединачно највише инфекција имале су Јужна Kореја, Њемачка, Вијетнам, Француска и Италија, а највише преминулих Чиле, САД, Индија, Русија и Јужна Kореја.

(РСЕ)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:26