/ - FOTO: UNSPLASH - N COLLABORATION WITH AHMET KURT POLICAJAC, VOZAč, BRZINA, KAZNA, POLICIJA
19/10/2023 u 20:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vozaču stigla kazna od 1,4 miliona eura

Obavještenje o novčanoj kazni ga nije iznenadilo, ali je umalo pao s nogu kada je vidio iznos kazne od 1.480.038,52 dolara, odnosno oko 1,4 miliona eura

Konora Kejta uhvatila je kamera za prebrzu vožnju u američkoj državi Džordžija, prenose Nezavisne novine.

Prema izvještaju američkog kanala WSAV, vozač je jurio oko 145 km/h umjesto dozvoljenih 90 km/h, pa mu je kazna stigla na kućnu adresu.

Obavještenje o novčanoj kazni ga nije iznenadilo, ali je umalo pao s nogu kada je vidio iznos kazne od 1.480.038,52 dolara, odnosno oko 1,4 miliona evra.

S obzirom na ogromnu količinu, počinilac prekršaja je pomislio da je u pitanju greška u kucanju i pozvao nadležni sud. Ali tamo nisu imali razumijevanja za njega i hladno su mu rekli da plati kaznu ili da dođe na ročište.

Na kraju, vozač je pošteđen milionske kazne. Kako se ispostavilo, u pitanju je bila softverska greška u sistemu za štampanje kazni, kako je američkim medijima objasnio portparol Gradskog vijeća Savane.

Ovaj Amerikanac će na kraju platiti kaznu od oko 1.000 dolara, što nije baš mali iznos, ali zbog toga vjerovatno neće morati da da proglasi bankrot, prenio je B92.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:19