Zaharova / - (Фото/EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)
22/05/2024 u 21:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaharova: Ako Palestina treba da dobije državu pregovorima, šta je s Kosovom

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je, reagujući na izjavu američkog zvaničnika da predsednik Džo Bajden smatra da palestinsku državnost treba dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima, upitala Vašington kada su takvi pregovori vođeni o Kosovu.

Ona je u objavi na svom Telegram kanalu podsjetila da nezavisnost tzv Kosova nije došla kroz pregovore Beograda i Prištine, kao što se od Palestine traži da do državnosti dođe kroz direktne pregovore sa Izraelom.

- A šta američki predsjednik ima sa Kosovom? Hoće li vas podsjetiti kada su završeni „bilateralni direktni pregovori između strana”? Naravno, neće. Nije bilo pregovora Beograda i Prištine koji su se završili priznanjem nezavisnosti regiona, niti legitimnog referenduma na Kosovu- poručila je Zaharova.

Bajden: Palestinska država kroz pregovore, a ne jednostrano

Zaharova je istakla da nije bilo pregovora, već „parade” jednostranih, nelegitimnih priznanja navodne nezavisnosti.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Adrijan Votson rekao je ranije danas, nakon što su Irska, Španija i Norveška najavile da će ovog mjeseca priznati državu Palestinu, da predsjednik SAD Džo Bajden vjeruje da bi palestinsku državnost trebalo dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 11:19