Marija Zaharova / Foto: Shutterstock
29/11/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Stoltenbergova posjeta Balkanu služila za destabilizaciju

Ona je dodala da je balkanska turneja Stoltenberga još jedan dokaz ‘‘destruktivne politike sjevernoatlantskih blokova i podsticanje pokušaja da se zemlje regiona uvuku u Alijansu‘‘

Posjeta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga zemljama Balkana bila je ‘‘zapaljiv i destruktivan potez‘‘, s obzirom na da je njen osnovni cilj bio da se ‘‘sije nestabilnost u regionu‘‘, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

‘‘Stoltenbergova posjeta BiH i Srbiji bila je očigledno zapaljiva. Pokušao je da se umiješa u unutrašnje stvari BiH i ubrza kretanje zemlje ka institucijama Sjevernoatlantskog saveza. On je odlučno insistirao da Beograd takođe pojača saradnju sa NATO uprkos neutralnom statusu Srbije, okrivljujući Rusiju za sve ono što nije u redu u svijetu i tvrdeći da mi radimo na širenju dezinformacija i remećenju stvari na Balkanu‘‘, izjavila je Zaharova a prenosi TASS.

Ona je dodala da je balkanska turneja Stoltenberga još jedan dokaz ‘‘destruktivne politike sjevernoatlantskih blokova i podsticanje pokušaja da se zemlje regiona uvuku u Alijansu‘‘.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:09