Darko Jovović / - Dan
25/07/2023 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beransko kulturno ljeto: Autorsko veče Darka Jovovića

Veče Darka Jovovića, dugogodišnjeg novinara "Dana", održaće se sjutra u Centru za kulturu Berane, u okviru Beranskog kulturnog ljeta

Autorsko veče Darka Jovovića, književnika, esejiste, pjesnika i dugogodišnjeg novinara "Dana", održaće se sjutra u 20 časova u sali Centra za kulturu Berane, a u okviru Beranskog kulturnog ljeta.

Gost promocije je dr Radoјe Femić, a moderatorka programa biće Gorica Ćulafić.

Jovović godinama radi kao novinar Dnevnih novina "Dan", tačnije kao dopisnik za opštine Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje.

Objavio je zbirke poezije “Što ne svratiš”, “Zatvorene kuće”, “Zavičajno nebo”, “Između dva sna”, “Podijum za nesanice”, “U gori prozori”, “Izgubljeni svijet”, kao i zbirku kolumni “Uzmi knjigu” i knjigu reportaža “Iz pera reportera”.

Jovović je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja: Nagrada “Radovan Zogović“, “Ratko Deletić“, “Vidovdanska povelja” i nagrada Izdavačke kuće “Holmije” iz Podgorice za knjigu godine.

Dobitnik je i nagrade za drugo mjesto za pjesmu o vinu na Međunarodnom festivalu vina i poezije, održanom 2005. godine u Virpazaru, a njegova knjiga “Podijum za nesanice” našla se svojevremeno u užem izboru za Nagradu “Marko Miljanov“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:30