Plakat za predstavu / -BITEF TEATAR, BEOART
23/02/2024 u 11:58 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bilo jednom na Brijunima

Predstava Kokana Mladenovića koja govori o susretu bračnog para Broz sa bračnim parom Tejlor - Barton igra večeras (23.02) u podgoričkom KIC-u

Revija predstava koje je dijelom producirao "BeoArt", a koje je podržao Sekretarijat za kulturu Glavnog grada, nastavlja se večeras (23.02) u Podgorici izvođenjem komada "Bilo jednom na Brijunima" po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića. Predstava igra od 20 časova u velikoj sali KIC "Budo Tomović". Predstava je koprodukcija sa Bitef teatrom, Centrom za kulturu Svilajnac i Kreativnom produkcijom "Joca Art".

Dramaturg komada je Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Aleksandra Pecić Mladenović, a koreograf Andreja Kulešević. U predstavi igraju Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković.

Predstava "Bilo jednom na Brijunima", polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor na Brionima. Snimanje filma "Sutjeska" bilo je osnovni povod ovog susreta, i to je ono što se o susretu istorijski pouzdano zna, a sve ostalo plod je mašte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:47