/ Фото: Котор Арт
15/07/2021 u 11:16 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Братићка на Дон Бранковим данима музике: Нека почне магија, звоните звона

Ово је једини фестивал умјетничке музике који је проглашен за Фестивал од посебног значаја за културу Црне Горе, поручила је министарка

Међународни Фестивал KоторАрт Дон Бранкови дани музике синоћ су свечано отворени традиционалним позивом “Звона, звоните!”, које је овога пута изговорила министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Публика је синоћ имала прилике да чује дјела бокељских композитора, а музички дио програма обухватао је три композиције и то: Концертино Ива Бркановића (1906 - 1987), Кон вариазоне Жељка Бркановића (1937 - 2018) као и "Ја сам мртав сада, ви сте били прије" Александра Перуновића (1978), посвећено дон Бранку Сбутеги (1952 - 2006).

image
Фото: Котор Арт

Kомпозиције је изводио Црногорски оркестар младих под управом маестра Роберта Хомена. У дјелу посвећеном дон Бранку, солиста је био истакнути виолончелиста Дмитриј Прокофјев.

Вече, под називом “Планета Бока” је било посвећено недавно преминулом маестру, Миру Хомену.

Братић је подсјетила да је фестивал прва организација из Црне Горе која је добила повјерење Европске Уније да буде носилац пројекта у култури.

Такође, нагласила је да фестивал ужива повјерење и подршку Министарства и да је зато једини фестивал умјетничке музике у Црној Гори који је проглашен за Фестивал од посебног значаја за културу Црне Горе.

- Па нека у то име почне музика, нека крене магија, и зато звона, звоните- поручила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:13