Akcija Dvoje kao jedno / - CNP
01/02/2024 u 14:51 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Februar u CNP-u: Tradicionalna akcija "Dvoje kao jedno"

Akcija "Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište" ljubiteljima pozorišta obezbјeđuјe popust od 50 odsto na ulaznice za predstave iz produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta

Februar će u nacionalnom teatru obilježiti tradicionalna akcija "Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište", koja ljubiteljima pozorišta obezbјeđuјe popust od 50 odsto na ulaznice za predstave iz produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta. Osim toga, publiku očekuje referentan dramski, muzički i filmski program, razvoj domaće i regionalne saradnje, a u CNP-u nastavljaju i produkcionu aktivnost.

Tokom februara, na matičnoj sceni biće izvedene predstave: "Ja sam ona koja nisam", Mata Matišića u režiji Vita Taufera, "Proces" Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, "671-LOV" autorke Hane Rastoder, "Brod" i "Bladi Mun" Ane Đorđević, "Pokojnik" Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Egona Savina i "Šćeri moja" Maje Todorović u adaptaciji i režiji Ane Vukotić.

Što se tiče gostovanja, predstava "Ćelava pjevačica", koju je po tekstu Ežena Joneska režirao Jagoš Marković, u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena na našoj Velikoj sceni, dok će nacionalni teatar gostovati u Centru za kulturu Bijelo Polje s predstavom "671-LOV" prema tekstu i u režiji Hane Rastoder.

Na liniji realizacije muzičkog segmenta visokog umjetničkog dometa, publiku očekuje koncert "Love Duets", na kojem će nastupiti Irene Molinari, mecosopran, Mikael Spadacini, tenor i Kristin Okerlund, pijanistkinja. Inostrani umjetnici, koji svoje karijere grade u Bečkoj Operi, Areni u Veroni, Teatru Colon u Buenos Airesu, predstaviće crnogorskoj publici respektabilan program koji čije poznate arije i dueti iz Opera "Carmen" (Žorž Bize), "Aida" (Đuzepe Verdi), "Samson i Dalila" (Kamij Sen-Sans), kao i popularnu kamernu muziku iz Napulja.

Poštovaoce sedme umjetnosti u nacionalnom teatru očekuje i veče kratkih filmova reditelja Vlatka Gilića. Publika će imati priliku da pogleda četiri ostvarenja "In continuo", "Homo sapiens", "Ljubav" i "Dan više", a nakon projekcija biće upriličen razgovar s dokumentaristom Seadom Šabotićem koji se aktivno bavi istraživanjem Gilićevog djela. Ovaj segment realizuje se u saradnji s Crnogorskom kinotekom, a ulaz je slobodan.

Nacionalni teatar nastavlja svoju produkcionu aktivnost, tako da je tokom februara planiran rad na predstavi "Smrt i njeni hirovi", Žozea Saramaga, u režiji Lidije Dedović, kako bi navedeni projekat bio realizovan nakon stagnacije zbog pandemije korona virusa iz 2020. godine.

Crnogorosko narodno pozorište nastavlja saradnju s Kazalištem Marina Držića, tako da će 1. marta u Dubrovniku biti izvedena predstava "Ja sam ona koja nisam".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:55