Плакат за концерт / -КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
15/04/2024 u 18:26 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izmiјenjena osјećanja

Koncertni nastavak "Mjeseca poštovanja džeza - JAM 2024" uz nastup Maks Kočetova i Semjuela Blejzera

Ugledni i istaknuti džez saksofonista Maks Kočetov održaće koncert u okviru manifestacije "Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2024", sa svojim kvartetom i trombonistom Semjuelom Blejzerom, 17. aprila, u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" u 20 sati. Narednog dana održaće koncert na Cetinju, u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom", takođe od 20 časova.

U Kočetovljevom kvartetu sviraju pijanista Andreja Hristić, kontrabasista Boris Šainović i bubnjar Miloš Grbatinić.

Okosnicu koncerta u Podgorici činiće kompozicije sa albuma "Altered Feelings" ("Izmiјenjena osјećanja") kao i novije kompozicije koje priprema za naredni album. Muziku odlikuju ukorijenjeni elementi tradicionalnog džez zvuka sa primjesom modernog izraza u uzbudljivom i nepredvidivom toku.

Koncerte je podržala Ambasada Švajcarske u Beogradu.

Već više od decenije saksofonista i kompozitor Maks Kočetov intrigira publiku svojom muzikom na balkanskoj i evropskoj džez sceni. Rođen u Kijevu (1979), muzikom se bavi od ranog djetinjstva, učio je harmoniku i klarinet, a zatim saksofon. Od 1992. do 1997. studirao je saksofon na Kijevskom državnom muzičkom koledžu "R. M. Gliera". Bio je trostruki laureat festivala Do#Dj Junior u Donjecku, osvojivši nagrade za najboljeg izvođača, najbolji džez-rok ansambl i najbolju kompoziciju (2003). Od 2006. godine živi i radi u Srbiji. Član јe Big benda RTS od 2010. godine.

Semjuel Blejzer rođen јe u La-Šo-de-Fondu (Švajcarska). Kao profesionalni muzičar nakon što je diplomirao na konzervatorijumu 2002. godine, narednih pet godina sarađivao јe sa Bečkim umjetničkim orkestrom i Evropskim radijskim big bendom. Kao dobitnik Fulbrajtove stipendije, postdiplomske studije nastavio јe Konzervatorijumu za muziku Državnog univerziteta u Njujorku gdјe јe snimio svoj prvi album.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:15