Из представе ”Јерма” / -фото: Душко Миљанић
12/01/2023 u 22:18 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Јerma" na repertoaru CNP-a

Sajmon Stoun je 2016. godine napisao "Jermu" po motivima istoimene drame Lorke iz 1934.

Na Velikoј sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u petak, 13. januara, od 20 časova, biće izvedena predstava "Jerma" Sajmona Stouna koјu јe režirala i adaptirala Ana Tomović. Predstava je na repertoaru i u subotu, 14. јanuara.

Dramski pisac, filmski i pozorišni reditelj i glumac Sajmon Stoun je 2016. godine napisao "Jermu" po motivima istoimene drame Lorke iz 1934, čiju je radnju premjestio u današnji London.

– U ovoj drami imamo borbu izmedju `političkog` i `biološkog`, između života na koji mislimo da možemo da imamo uticaja i biologije na koju nemamo uticaja a koja se `podmuklo` budi i počinje da utiče na našu sreću, zadovoljstvo, ispunjenost sobom – navela je Tomović.

Tekst je prevela prof. dr Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret je somislila Tamara Vujošević Mandić, asistentkinja kostimografiјe je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Žaklina Oštir, Maja Stojanović, Vule Marković i Sanja Vujisić.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:04