/ - FOTO: IVAN PETROVIć IPE
01/02/2024 u 11:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komemorativna sjednica u čast Ivani Mrvaljević

Iza sebe ostavila je niz uloga u domaćim i inostranim podukcijama, a publika će je najviše pamtiti po ulogama u podgoričkom gradskom pozorištu, u čijim je brojnim projektima učestvovala.

Komemorativna sjednica u čast naše poznate glumice Ivane Mrvaljević održava se danas.

Podsjećamo, naša pozorišna, filmska i televizijska glumica Ivana Mrvaljević preminula je 25. januara, poslije duge i teške bolesti u 47. godini. 

Ivanu Mrvaljević, članicu ansambla Gradskog pozorišta Podgorica, publika pamti po mnogim i raznovrsnim ulogama koje je ostvarila na sceni. Bavila se i producentekim radom. 

Mrvaljević je rođena 1976. godine na Cetinju, gdje je 1999. završila glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi pofesora Bora Stjepanovića.

Od tada je bila članica ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici. Školovala se i u Torinu, gdje je magistrirala produkciju.

Još tokom studentskih dana ostvarila je više uloga, no one najznačajnije, kako u pozorištu, tako i na filmu i TV uslijedile su narednih decenija.

image
- FOTO: IVAN PETROVIć IPE

Posebno se pamte njene uloge u pozorištu, od one u predstavi "Zauvijek tvoj", do onih koje je tumačila nedavno, u prestavama "Bez portfelja" i "Mislim da treba da razgovaramo", koja je nastala prošle godine.

Nedavno je prisustvovala i podgoričkoj premijeri dokumentarno-igranog filma "Živko Nikolić - nedosanjani san" Senada Šahmanovića u Crnogorskom narodnom pozorištu, u čijem je poslednjem filmu kao studentkinja ostvarila jednu od uloga. 

Iza Ivane Mrvaljević će biti upamćena i po značajnom kulturno-društvenom angažmanu, četiri godine (od 2012. do 2016.) bila je direktorka Gradskog pozorišta Podgorica, a od 2007. do 2008. obavljala je i dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", gdje je osnovala akademsku scenu "Art".

Iza sebe ostavila je niz uloga u domaćim i inostranim podukcijama, a publika će je najviše pamtiti po ulogama u podgoričkom gradskom pozorištu, u čijim je brojnim projektima učestvovala..

Bavila se, takođe, i video, TV, filmskom i multimedijalnom produkcijom.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:09