Sofija Jović / - MCCG
11/12/2023 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Matine program MCCG: Nastupa Sofija Jović

Mlada pijanistkinja je jedna od šest mladih talenata koji su položili audiciju i dobili šansu da se predstave našoj publici.

Muzički centar Crne Gore otvara seriju Matine programa koncertom mlade pijanistkinje Sofije Jović, koji će se održati u utorak, 12.decembra u Kamernoj sali sa početkom u 12 sati, u organizaciji novoosnovanog Izdavačko-edukativnog sektora ove ustanove.

Sofija je jedna od šest mladih talenata koji su položili audiciju i dobili šansu da se predstave našoj publici.

Sofija Jović rođena je na Cetinju. Osnovno muzičko obrazovanje završila je u Budvi u klasi prof. Gabriele Aksamit, kao i srednju Muzičku školu u Tivtu u istoj klasi. Nakon srednje škole odlazi u Beč gdje se usavršava kod prof. Horsta Lehtfrida. Na trećoj godini studija je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Bojana Martinovića.

Usavršavala se kod istaknutih pijanista i pedagoga kao što su  Simon Trpčeski, Kemal Gekić, Gotlib Voliš, Boris Kraljević, Jasminka Stančul, Nataša Veljković, Vladimir Mlinarič, Dalibor Cikojević, Juri Kot.

Dobitnica je brojnih nagrada u Crnoj Gori i inostranstvu, a neke od njih su: zlatna lira na Festivalu mladih Crne Gore (2011, 2013, 2015. i 2017. godine), prva nagrada na Međunarodnom muzičkom takmičenju Giovani Musicisti u Italiji, druga nagrada na takmičenju Daleki Akordi u Hrvatskoj (2012. i 2014), laureat kategorije na 4. Međunarodnom muzičkom takmičenju Euterpe u Italiji; Mladi vituozi Hrvatska – treće mjesto i nagrada za najbolje izvođenje obavezne kompozicije i specijalna nagrada na XXll Pjeter Gaci takmičenju u Albaniji.

Održala je solistički koncert na 37. Grad Teataru u Budvi. Učesnica je multimedijalnog projekta Muzičkog centra Crne Gore Karneval životinja, kao i član različitih kamernih ansambala.

Ulaz na koncert je slobodan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 22:15