Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
08/12/2023 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministasrtvo kulture i medija objavilo Javni konkurs za finansiranje medijskih sadržaja

Ukupan iznos sredstava podfonda za podršku produkciji medijskih sadržaja od javnog interesa je 416.882,83 eura, a za podršku samoregulaciji 23.116,16 eura

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, u skladu sa svojim ciljevima podsticanja medijske raznolikosti i podrške kvalitetnim medijskim sadržajima, objavilo je Javni konkurs za finansiranje medijskih sadržaja u dnevnim i nedeljnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama i finansiranje operativnih troškova različitih mehanizama samoregulacije u 2023. godini.

- Cilj konkursa je podržati proizvodnju medijskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa. Ministarstvo će u 2023. godini finansirati projekte koji se fokusiraju na promociju kulturne raznolikosti, očuvanje tradicije i identiteta Crne Gore, evropske integracije, aktuelne društvene, političke i ekonomske teme, nauku, kulturu, umjetnost, obrazovanje, zaštitu prava manjinskih zajednica, djecu, sport, zaštitu životne sredine, zdravstvo, poljoprivredu, borbu protiv korupcije, podršku ranjivim kategorijama društva te promociju medijske pismenosti i profesionalizma, navode iz Ministasrtva.

Ukupan iznos sredstava podfonda za podršku produkciji medijskih sadržaja od javnog interesa je 416.882,83 eura, a za podršku samoregulaciji 23.116,16 eura.  

Konkurs će biti otvoren 15 dana od objavljivanja na internet stranici Ministarstva kulture i medija (link) i trajaće do petka, 22. decembra 2023. godine.

*Kako učestvovati na konkursu:

Dnevni i nedeljni štampani mediji te internetske publikacije mogu podnijeti prijavu putem elektronske pošte ili poštom.

Prijave trebaju sadržavati obrazac za učešće, finansijske iskaze, potvrdu o neblokiranju računa, i ostalu dokumentaciju propisanu Javnim konkursom.

Ministarstvo kulture i medija takođe podržava operativne troškove mehanizama samoregulacije. Mehanizmi samoregulacije koji ispunjavaju uslove mogu podnijeti zahtjev do isteka konkursa, 22. decembra 2023. godine.

Drugi dio podfond 60% od ukupnog iznosa čiju raspodjelu vrši Savjet Agencije za elektronske medije namijenjen je komercijalnim neprofitnim emiterima koji su registrovani i rade u Crnoj Gori.

Pravilnik za raspodjelu ovih sredstava donosi Agencija, a finansiraju se sadržaji od javnog interesa, propisani članom 20 Zakona o medijima.

Novac iz budžeta je novac svih građama Crne Gore i njime će se finansirati sadržaji od javnog interesa.

Pozivamo sve relevantne medijske aktere da iskoriste ovu priliku i doprinesu bogatstvu medijske scene Crne Gore.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se elektronskim putem, putem elektronske pošte na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Ul. Svetlane Jane Radević br.3 (81000, Podgorica).

Svi detalji mogu se pročitati na web stranici Ministarstva kulture i medija: https://www.gov.me/clanak/j-a-v-n-i-k-o-n-k-u-r-s-za-finansiranje-medijskih-sadrzaja-u-dnevnim-i-nedjeljnim-stampanim-medijima-i-na-internetskim-publikacijama-i-finansiranje-operativnih-troskova-razlicitih-mehanizam

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:55