Највеће државно признање / -Највеће државно признање
17/06/2022 u 15:59 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана прва сједница новоименованог Жирија за додјелу Тринаестојулске награде

На првоj сjедници Жири jе усвоjио Пословник о раду, утврдио динамику даљег рада, текст предстоjећег саопштења за jавност - услове и рок за подношење предлога, као и образац коjи jе саставни дио позива

Новоименовани жири за додjелу Тринаестоjулске награде за 2022. годину одржао једанас прву сjедницу, саопштило је Министарство културе и медија. Састанак чланова Жирија одржан је у просторијама Министарства културе и медија, саопштено је у том ресору чије је сједиште на Цетињу.

На првоj сjедници Жири jе усвоjио Пословник о раду, утврдио динамику даљег рада, текст предстоjећег саопштења за jавност - услове и рок за подношење предлога, као и образац коjи jе саставни дио позива, што ће бити обjављено на саjту Министарства културе и медиjа, као и у штампаним и електронским медиjима.

Нови састав Жирија за Тринаестојулску награду изгласала еј Скупштина Црне Горе на сједници у сриједу, 15. јуна, када су посланици усвојили одлуку о именовању предсjедника и шест чланова жириjа.

За предсjедницу жириjа именована jе професор др Jасмина Никчевић, а за чланове др Маjа Костић Мандић, др Иван Jововић, др Филип Ивановић, Алдемар Ибрахимовић, мр Jадранка Селхановић и професор мр Jанко Љумовић.

За именовање жириjа гласала су 43 посланика, шест jе било против, док уздржаних ниjе било.

Тим поводом отворила се жучна полеминка између посланика Демократског фронта, Демократске партиjе социjалиста и Социjалдемократске партиjе.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:46