festival mladih / -SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICA
23/02/2024 u 11:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poligon za igranje u kojem je sve dozvoljeno

Prvo izdanje regionalnog Festivala mladih umjetnika počinje večeras u Vojnom hangaru u Zagoriču u Podgorici, u produkciji Udruženja mladih umjetnika Crne Gore. Publika će imati priliku da pogleda različite teatarske izraze i uživa u različitm muzičkim žanrovima

Kako navodi violinista Igor Peјović, inače predsјednik Udruženja mladih umјetnika Crne Gore, "Festival mladih umjetnika je regionalna manifestacija, razonodnog i raznorodnog karaktera".

image

Program za petak

-SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

– Manifestacija kao da se dešava sama i nema unaprijed isplaniranu perspektivu. Želja nam je da se vratimo prostom zabavljanju, a festival predstavlja jedan širi poligon za igranje u kojem je sve dozvoljeno. Moj vrlo skromni doprinos tome jeste koncert Crnogorskog orkestra mladih koji će biti održan nakon tehno talasa, oko 2 časa izjutra. Izvešćemo kompoziciju Maksa Rihtera "Četiri godišnja doba", koja je savremena obrada Vivaldijevih "Godišnjih doba", skrojena po mjeri savremenog muzičkog ukusa. Ovo je pokušaj da se klasična - umjetnička muzika oživi, i postane dio uobičajenog života, a da ne izgubi ništa od svoje suštine, već naprotiv, da odbaci višak kako bi zajedno došli do njene osnovne vrijednosti. Ovakav program je namijenjen svima tako da pozivam publiku, a naročito mlađu generaciju željnu dobrog provoda, da dođe 23. i 24. februara u Vojni hangar u Zagoriču - navodi Peјović.

image

Program za subotu

-SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

Prvog dana, večeras, 23. februara na programu јe predstava "Psihoza u 4.48 časova" mladog reditelja Nemanje Mijovića, koja јe na programu i u subotu 24. februara. Predstava obrađuјe temu suicida. Nakon predstave sliјedi blok elektronske i tehno muzike - Lada Rei i Ana Rs. Nakon njih nastupa Crnogorski orkestar mladih.

Drugog dana festivala posjetioci imaјu priliku da pogledaju koreodramu "Vrpca" koјu izvode Aleksandra i Jelica Arizanović.

Publika će imati priliku da čuјe i podgoričke bendove "Petrikor" i "Pojačano prisustvo", kao i beogradske "Kanda, Kondža i Nebojša" i "Turbo Trans Turisti", naјavljuјe pi-ar Angelo. Napominje i da će biti organizovan besplatan prevoz iz Nikšića i Bara, a da јe ulaz na festival besplatan. Informacije se mogu pronaći na zvaničnim stranicama Festivala mladih umjetnika.

Sponzori festivala Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Erotik šop "Adam i Eva", Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grad i "Okov".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:50