Аранитовић Ракочевић: увијек чита своје романе са читаоцима / -фото: предузетница.ме
14/11/2022 u 13:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Promocija romana "Čovjek bez adrese"

„Ovaj roman daje nadu da se pozitivnim mislima mogu učiniti čuda, a to nauka dokazuje - da mozak ima moć neuroplastičnosti”, zapisala je Jelena Pejović

Novi roman Milanke Aranitović Rakočević "Čovjek bez adrese" biće promovisan u utorak, 15. novembra, u multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović", od 19 sati. O romanu će uz autorku govoriti pjesnikinja Gordana Sarić, pjesnik Veljko Veljović i publicista Mijodrag Đurović koji je ujedno i moderator programa. Gosti večeri su kantautor Marko Šćepanović i Teodora Radunović.

"Ovaj roman daje nadu da se pozitivnim mislima mogu učiniti čuda, a to nauka dokazuje - da mozak ima moć neuroplastičnosti. I zaista, poslije mnogih trauma, glavni junak (Džanan) pokreće iskre svojih nerava i usmjerava ih ka novom životu. Knjiga je meditativna, pruža mogućnost da promijenimo ili pak ublažimo tamnu stranu života...", zapisala je Jelena Pejović, profesorica književnosti.

Milanka Aranitović Rakočević objavila je do sada tri zbirke poezije - "Poezija", "April" i "Iskrale se ptice", romane "Više od života", "Kad zažmuriš niko te ne vidi", "Pucaj, puče mi duša" koji je preveden na njemački jezik i uvršten u "Antologiju svjetskih antiratnih romana", potom romane "Ne kradi mi sebe" i "Čovjek bez adrese". U pripremi je novi roman "Na ivici noža". Njena poezija je zastupljena u zbornicima pjesnika bivše Jugoslavije, a prozno stvaralaštvo ušlo јe u monografiju "Minervinim tragom - prozno stvaralaštvo crnogorskih književnica" i u "Izbor crnogorskih književnica". Prva je žena u Crnoj Gori koja je javno progovorila o nasilju u porodici i o toj temi napisala roman. Članica јe nekoliko književnih udruženja.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 14:54