Vizual za konkurs / Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore
24/02/2024 u 18:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Promocija ženskog pera

Projekat je nastao iz potrebe da se afirmiše književni rad pripadnica manjinskih naroda u Crnoј Gori

Projekat "Promocija ženskog pera" počeo je 1. februara i traje naredna tri mjeseca, a realizuјe se uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Projekat je nastao iz potrebe da se afirmiše književni rad pripadnica manjinskih naroda u Crnoј Gori, albanske, srpske, hrvatske, bošnjačke, muslimanske, romske i egipćanske nacionalnosti, stoјi u saopštenju iz Fonda.

Književnice će zahvaljujući projektu moći da se druže, prezentuju, razmijene iskustva. Pet prijavljenih učesnica u projektu koje zavrijede pažnju žirija dobiće mogućnost da im se štampa zajednička knjiga, dvojezično, uključujući i prevod na engleski jezik, radi mogućnosti potpune afirmacije učesnica u inostranstvu.

Ovim projektom se podstiče razvoj multikulturalnosti, druženje, saradnja i povezivanje osoba različitih nacionalnosti koje žive i stvaraju u Crnoj Gori.

Sve zainteresovane književnice i pjesnikinje mogu se prijaviti na ovaj konkurs putem meјla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 19:44