Milena Milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
12/05/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prva dama pokreće projekat “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu”

Supruga predsjednika Crne Gore Milena Milatović pokreće projekat za djecu i mlade pod nazivom “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” čiji je cilj promocija kulturnog nasleđa i muzejskih zbirki na edukativan i prijemčiv način, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

- Kroz aktivnosti prilagođene dječjem uzrastu, poput obilazaka muzeja i učeśća u edukativnim interaktivnim radionicama, djeci će se predstaviti muzejski eksponati i umjetnička dijela koja se čuvaju u zbirkama muzeja širom Crne Gore, sa ciljem da se djeci približi bogata kulturna baština naše države - navodi se u saopštenju.

Prva pilot radionica, organizovana u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore, održana je u petak 10. maja i bila je posvećena nošnjama sa teritorije cijele države, a djeca su tom prilikom obišla Etnografski muzej na Cetinju i kroz interaktivnu igru, crtanje i zabavu upoznali se sa raznolikostima tradicionalne odjeće naroda sa teritorije Crne Gore.

- Projekat “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” nastoji da posredstvom istraživanja kulturnog nasljeđa djeci približi osnovne pojmove o poštovanju različitih kultura, zatim da podstakne razvoj kreativnosti i mašte i poveže djecu sa zajednicom, kulturom i tradicijom. Nastavak aktivnosti na projektu planirane su tokom ljeta u različitim gradovima Crne Gore - kaže se u saopštenju.

Prva dama u kreaciji Lazara Ilića na Bečkom operskom balu: Haljina simbol ljubavi prema domovini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 00:24