Nagrađeni studenti / - UNIVERZITET CRNE GORE
22/01/2024 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Studentima Arhitektonskog fakulteta nagrada u Turskoj

Nagrađen je rad studenata Momčila Hadži Ristića, Edina Alihodžića, Borisa Mandića i Draga Popovića, pod mentorstvom prof. dr Svetlane Perović, dr Sanje Savić i dr Nevene Mašanovi

Na Međunarodnoj hortikulturnoj izložbi EXPO 2023 u Kahramanmarašu, U Turskoj, koja je trajala u periodu od 15. oktobra prošle, do 14. januara ove godine, druga nagrada za dizajn pripala je paviljonu Crne Gore studenata pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz te ustanove.

Riječ je o radu studenata Momčila Hadži Ristića, Edina Alihodžića, Borisa Mandića i Draga Popovića, pod mentorstvom prof. dr Svetlane Perović, dr Sanje Savić i dr Nevene Mašanović, na predmetu Parterna arhitektura, saopštava Univerzitet Crne Gore.

Dekanki Arhitektonskog fakulteta UCG, prof. dr Svetlani Perović, nagradu je uručio gradonačelnik Kahramanmaraša, g. Hanefi Mačiček, na ceremoniji zatvaranja EXPO-a, sitiče se u saopštenju.

Prvu nagradu u istoj kategoriji su zavrijedili predstavnici Zimbabvea, a treću Holandije.

Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore je u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, predstavljao Crnu Goru na Međunarodnoj hortikulturnoj izložbi EXPO 2023.

- U sklopu paviljona prezentovani su katalog sa teorijskim doprinosima više autora i izložba projekata 37 studenata na temu “Biofilni (re)dizajn”, ekološko-umjetnički projekat “Mentalna ekologija” koji uključuje “Land art” malog formata i kratki eko-art film “7 minuta čistog puta”, koji je predstavila vizuelna umjetnica Milena Živković. Dekanka Perović je istakla da je EXPO u Turskoj otvorio vrata za nove konekcije, projekte i nova iskustva, te da na Arhitektonskom fakultetu već pripremaju projekat za učešće Crne Gore na EXPO-u u Nantu, koji će biti otvoren u maju 2024, u susret Olimpijskim igrama u Parizu. Perović je zahvalila svim učesnicima na saradnji i naročito organizatorima u Turskoj, koji su izgradili crnogorski paviljon o svom trošku - piše u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:32